Preparati od lekovitog bilja su veoma efikasni u sprečavanju i lečenju raka. Preparate možete bezbedno konzumirati duže vreme bez ikakvih nuspojava.

Pečurke se uklapaju vrlo dobro u sve supe, pomfrite i salate. Međutim, mnogi nisu svesni činjenice da se pečurke hrane trulim ostacima biljaka i drveta. Neke pečurke rastu na drveću pod određenim uslovima. U Kini se pečurke koriste u lečenju prehlade, bolove i alergije.

Medicinske pečurke se najčešće konzumiraju kao kapsule, u čaju ili u bilo koje drugom obliku. Rejši pečurke, agaricus pečurke, Maitake i šitaki takođe spadaju u medicinske pečurke. Ove pečurke imaju lekovita svojstva i stoga se koriste u medicinske svrhe.

Rejši gljiva se može naći u velikom broju u Kini. Može da se konzumira svakodnevno i po prirodi je vrlo dobar tonik. Takođe se naziva i pečurka besmrtnosti. Ona pomaže da zadržite formu. Ova pečurka se efikasno koristi za poboljšanje imunog sistema za pacijente koji pate od raka. Ona pomaže u smanjenju umora. Ove pečurke imaju anti inflamatorna svojstva. Ona je takođe pogodna za opuštanje organizma. Sušena rejši pečurka je veoma popularna u drevnoj Kini. Veoma je korisna jer uništava ćelije raka. Ova gljiva može delovati kao dodatak ishrani jer pokazuje terapeutska svojstva. Ove pečurke mogu delovati kao alternativna terapija za rak dojke i rak prostate. Takođe, rejši pečurke se mogu koristiti kao lek za više bolesti. Ona pomaže u održavanju ravnoteže tela. Ove pečurke mogu da se konzumiraju dugi period bez ikakvih nuspojava. On takođe pomaže u održavanju prirodne otpornosti organizma.

Pečurke imaju malo kalorija i sadrže između 80-90% vode. Maitake pečurke pomažu u povećanju imuniteta. Maitake pečurke aktiviraju imune ćelije poboljšavajući funkcije makrofaga i T ćelija. Na ovaj način pomaže u borbi protiv raka. Sadrži beta glukan koji se veoma efikasno koristi u anti terapiji kancera.

Šitaki pečurke su veoma efikasne u pružanju imuniteta.

Potrošači moraju da budu veoma oprezni u vezi lažnog reklamiranja ekstrakata gljiva za sprečavanje i lečenje raka. To je zato što mnogi beta glukan proizvodi koji su dostupni nisu 100% čisti. Možda se desi da ovi proizvodi mogu da sadrže samo 1% beta glukana.